Nieuws

Terug

Schilderen als Jongkind

Schilderen doe je met je ogen

 

In het kader van het Jongkindjaar 2019 organiseert de stichting Jongkind Lattrop-Breklenkamp een schilderwedstrijd.

Doe mee en maak een schilderij geïnspireerd door Jongkind. Opgave en informatie via info@parabool-lattrop.nl.

Inleveren kan voor 1 september 2019 bij Gasterij de Smid te Lattrop. Een deskundige jury zal een selectie maken van de mooiste schilderijen, die deel zullen gaan uitmaken van een reizende expositie in o.a. Lattrop, Denekamp, Uelsen en Neuenhaus, in de maanden September, Oktober en November 2019.

Schilderen naar de werkelijkheid.

Terugkerende thema’s in Jongkinds werk zijn water, wolken, lucht en licht. Zijn potlood en penseelstreken waren nauwgezet en zeer gedetailleerd. Jongkind schilderde naar de werkelijkheid zonder deze lichter te maken. Ook het dagelijkse leven- en uitgaansleven werden zonder opsmuk vastgelegd, iets wat wel gebruikelijk was in die tijd. En dat was ook waar Jongkind later om geroemd zou worden. Daarbij was Jongkind ongelooflijk goed in staat lichtschakeringen in zijn werk aan te brengen.

laat je inspireren door Jongkind.

Onder een schilderij verstaan we een kunstwerk gemaakt met één of meerdere van deze technieken: olieverf, acryl, aquarel, wateroplosbare olieverf, gouache, ei tempera, spray paint, aquarelpotlood met penseel (en water), mixed media (met een van de bovenstaande) en inkt met penseel

Afmeting naar eigen keuze.

Voor meer informatie: M. Wanrooij  info@parabool-lattrop.nl

 

Schilderen als Jongkind